Integral restoration of a Residential Building


Plazo de ejecución: 10 MesesEstado de la obra: Finalizada

Restoration of a residential building with a semi-basement, ground floor and six floors, located in the centre of A Coruña.

The project for the functional adaptation of the building, carried out by the ARQNova Arquitectos studio, includes the necessary works to eliminate the existing architectural barriers in the building and the installation of five lifts, as well as the refurbishment and improvement of the façades and communal areas.

To this end, the five existing interior staircases will be demolished and new landings will be built on each floor, which will be constructed with a composite slab.

In the same way, new façade openings were made on each floor, thus allowing the communication of these with four new exterior staircases built in the courtyard of the building.

In addition, five lifts have been installed and the communal space in the courtyard has been adapted to improve its appearance and habitability.