Brand new look for Factory Coffee & Beer in Vigo


26 July, 2019

A comprehensive rehabilitation of Gran Via de Vigo Shopping Mall

Desarrolla has carried out the integral remodelling of the premises, located on the second floor of the Gran Vía de Vigo shopping center. The works were executed in two weeks, adapting all the decoration to the space and making height adjustments to allow an more open facade to the outside. Doing so improved its visual perception from the terrace. Among the actions carried out by Desarrolla, it is worth mentioning the bar made in Dekton Natura Xgloss and oak battens with indirect lighting and an industrial type metal overbar with micro-perforated sheet metal panel, also with indirect lighting, which contribute to the whole from the premises a huge visual impact on the whole. Vintage and industrial aesthetics are the predominant note throughout the space.

The walls still reflect a very cozy decoration formed by white brick walls, wooden floor coverings and natural oak panels, leaving most of the facilities at sight. The floors are made out of technical porcelain, imitation wood and decorative motives, thus highlighting the passage areas and the location of the tables. Finally, a 7m long microperforated textile canvas closure has been developed, and a label with the name of the establishment was placed at the front with suspended lighting that provides a feeling of weightlessness to it.